Turku

Evankeliumi kuuluu kaikille

Meidän ei tule ohjelmoida uskovaisia, vaan vapauttaa heidät

Evankeliumi kuuluu jokaiselle, sanotaan. Niin publikaanit kuin fariseuksetkin ovat tervetulleita evankeliumin äärelle. Tämä, ”kaikki saavat tulla”, on se perinteisempi lähestymistapa, mutta Jeesus antoi meille myös tehtävänannon viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan:

”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”
[Matt. 28:19-20]

Kaikki saavat tulla ja kaikki saavat mennä

Korneliuksen talossa ollessaan Pietari avasi suunsa ja sanoi: ”Nyt minä totisesti käsitän, ettei Jumala katso henkilöön.” [Apt. 10:34]

Kautta maailmansivun teologia on puhunut siitä, ketkä saavat tulla. Ketkä sitten saavat mennä? Jeesuksen antoi kehotuksensa opetuslapsilleen, ja edelleen tänä päivänä tehtävä on ajankohtainen kaikille Jeesuksen seuraajille. Kaikilla on lupa ottaa vastaan evankeliumi ja varustautua. Osa meistä on lähettäjiä ja palvelee siinä rukoillen. Osa meistä on opiskelijatyöntekijöitä ja osa kirvesmiehiä. Missä tehtävässä oletkin, sinut on täysivaltaisesti hyväksytty julistamaan Sanalla ja elämälläsi evankeliumia.

Voiko evankeliumia julistaa väärin?

”Muutamat tosin julistavat Kristusta kateudestakin ja riidan halusta, mutta toiset hyvässä tarkoituksessa:
nämä tekevät sitä rakkaudesta, koska tietävät, että minut on pantu evankeliumia puolustamaan, nuo toiset taas julistavat Kristusta itsekkyydestä, epäpuhtaalla mielellä, luullen tuottavansa minulle murhetta kahleissani. Vaan mitäpä tuosta, kunhan Kristusta vain tavalla tai toisella julistetaan, joko näön vuoksi tai totuudessa! Ja siitä minä iloitsen, ja olen vastakin iloitseva.”
[Fil. 1:15-18]

Raamatun sanan mukaan evankeliumin kuuluttaminen koituu aina Jumalan kunniaksi, joten rohkaisemme liikkeelle. Emme ole itsemme varassa – Kaikkivaltias kyllä auttaa, Pyhä Henki tukee ja Jeesus rukoilee puolestamme.

Koska sinä sitten olet valmis?

Nainen Sykarin kaivolla Samariassa sai ehkä lyhimmän koulutuksen evankeliumin viemiseen, ja kuitenkin hän oli valmis toteuttamaan tehtävää. Tosi asia on, että taisteluun liittyy tappioita, lankeemuksia väärinymmärryksiä, mutta se ei saa estää työtä. Liikkeelle on lähdettävä joka tapauksessa. Totta kai sekä oman verkoston että koulutuksen avulla pyritään minimoimaan tappiot ja maksimoimaan eteneminen.
[Joh. 4:5-40]

Naisen ainoa koulutus oli Jeesus itse. Omilla sanoillaan ja varustuksellaan hän lähti halveksijoittensa keskuuteen, jossa häntä vihattiin ja salaa rakastettiin. Sama nainen mutta sanoma oli saanut uuden sisällön. Taisi jäädä lähetyslupauskin antamatta; purkit jäivät siihen paikkaan, kun nainen lähti. Ja koko kylä innostui.

Tässä on koko evankelioimisen strategian ydin. Yksi muuttunut elämä muuttaa seuraavaan. Se ei vaadi välttämättä mappikoulutusta tai balsamointia vaan valtuutusta. Ainoa selviytymiskeino on, että olemme jatkuvasti täynnä Jumalan Pyhää Henkeä, muuten tulee loppu.

Armeijassa olet päivästä yksi alkaen sotilas. Edessäsi on koulutuksia ja valmennusta, mutta yhtä kaikki olet jo osa koneistoa. Jumalan valtakunnassa toimii sama lainalaisuus. Jumala etsii vilpittömiä sydämiä. Kysymys ei ole siitä, onko elämäsi järjestyksessä, vaan sydämesi asenteesta. Kun olet kohdannut Jeesuksen ja antanut elämäsi Hänen käsiinsä, sinut on täysivaltaistettu viemään Jumalan evankeliumia eteenpäin. Tämän kohtaamisen jälkeen elämäsi alkaa muokkautua uuteen järjestykseen. Opiskelijoiden Lähetysliitossa puemme asian sanoiksi seuraavasti: kun lähetyslupaus on annettu, olet jo kentällä. Me Opiskelijoiden Lähetysliitossa lupaamme auttaa sinut alkuun parhaamme kykymme mukaan.